söndag 15 februari 2015

Tvillingarna. Elaka Elisabeth av Francine Pascal



Den här tvillingboken utspelar sig i Halloween-tid och många av de riktigt roliga tvillingböckerna av större format utspelar sig just kring högtider av olika slag, Jag vet inte hur många olika jularna de 12-åriga tvillingarna har firat genom åren.....

Men för att återgå, i denna bok är det Elisabeth, vilket titeln antyder, blir lätt personlighetsförändrad när hon hittar en gammal läskig halloweenmask som hon börjar gå runt i för jämnan. Naturligtvis är det magiska krafter med i leken och naturligtvis är det ingen annan än hennes syster Jessica som kan rädda henne....

Lite kul med en genomelak Elisabeth som mobbar sina vänner och muckar med föräldrar och syskon. Och en härlig förändring jämfört med hennes töntiga halloweensångande tidigare i boken;  -” Nu tändas tusen pumpaljus på jordens mörka rund och tusen tusen lyser ock från varje hem och hus!”. Jag förstår att Jessica tycker att hennes syster beter sig som om hon vore världens mesigaste 5-åring. Tack Stina, för att du aldrig varit riktigt så dryg ;-).

Och hallå, det är ju ingenting jämfört med hennes mesproppar till kompisar som tycker att det är en lysande idé att till Halloweenmaskeraden klä ut sig till trehjuling – där de tre kompisarna ska ha på sig rollerblades och åka omkring bärandes på styre och handtag. Det blir nog en kul fest...not! Även om Elisabeth inte hade blivit mask-psykotisk hade jag tackat nej till denna strålande idé om jag varit henne.

Sen blir det självklart seanser, en otäck måne och tyvärr en bitvis ganska fånig intrig. Men hey, I like it! Äntligen en tvillingbok med lite humor och en något sånär vettig handling.

// Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar