söndag 27 oktober 2013

Enade vi stå, söndrade vi falla. Del 4

Man kan krasst konstatera att Dexter inte direkt var en drömdejt till någon av oss. Dexterserien är skriven av Jeff Lindsay, och de tre första böckerna i serien ingick i mitt aningen störda tema i oktober 2010.

Jag älskade de första säsongerna av Dexter och hade därför ganska höga förväntningar på böckerna, men oj om jag blev besviken. The disappointment, the disappointment. Lindsay visade sig inte vara mer än en medelmåttig författare med en originell idé. En idé han som han på något sätt lyckas schabbla bort i sin iver att blanda in klyschor, kultdyrkan och annan smörja. Som Sofia skriver borde han ha hållit sig till sitt huvudkoncept, den med en charmig kille som helt enkelt har en lite annorlunda hobby.

Sofia dumpade honom vid tredje dejten, men jag har en känsla av att hon önskar att hon gett honom på båten lång tidigare. Alex beskriver den som boken som aldrig ville ta slut, så jag gissar att hon önskar detsamma, och själv kan jag berätta att vår litterära relation knappt hann börja innan den avslutades. Jag törs nog påstå att Dexter är ett avslutat kapitel för oss alla.

Stina

2 kommentarer:

  1. Nej gud vilken urspårad serie det var. Det bästa med läsningen av den var helt klart att läsa era roligt besvikna recensioner efteråt //Sofia

    SvaraRadera
  2. Håller med. Era recensioner var underbara. Dexter däremot, inte fullt så underbar. // Stina

    SvaraRadera