söndag 18 september 2011

Återvändsgränd

Avsnitt trettiofyra
Tur för Jonas då att Frankies hjärna otroligt nog verkar fungera även i pressade lägen. Eller fungera och fungera för resten. För fungerar gör den ju uppenbarligen inte. Det är bara att ta en snabb titt på Frankie så kan minsta barnunge se att allt inte står rätt till där uppe. Hon har inte alla getter hemma eller hur man nu brukar säga. Men det är klart att ett white trash som Frankie vet hur man klarar sig ur en knipa som den här så Jonas borde inte vara förvånad. Frankie gör troligen inget annat om dagarna än sveper shot efter shot av monkey brains på skumma barer och retar upp folk. Hey, Jonas själv blir ju irriterad bara av att titta på henne. Tänk dig då en packad Frankie på en bar full med andra packade bonnläppar, det är en situation som skapad för att ge problem av ett eller annat slag. Så hon har nog en viss vana av att hantera uppretade dörrvakter.

Med ett morrande, ja faktiskt just ett morrande, griper Frankie tag i champagneflaskan och kastar den åt dörrvaktens håll. Hon ser ut som en folkilsken terrier. En inavlad och synnerligen frånstötande terrier. Nog för att hon sett omänskligt ful ut ända sedan Jonas första gången fick syn på hennes hemska uppenbarelse men inget kommer i närheten av det här. Jonas kan svära på att han till och med kan se en antydan till dregel i ena mungipan. Han tar ett steg bakåt av ren förfäran, han trodde att han redan hade sett Frankies fulaste sidor, men det här... Det här kommer Jonas att drömma mardrömmar om i åratal efteråt. Hon är så fruktansvärt ful att Jonas nästan blir mer rädd för henne än för dörrvakten med träpåken. Till och med dörrvakten själv ser mindre självsäker ut sedan han skådat Frankie i vitögat märker Jonas nu.

Det kan i och för sig även bero på att han precis fått en flaska bubbel kastat i plytet, men ser han inte nästan lite rädd ut trots sin enorma kroppshydda och kraftiga träpåk. Men förmodligen är det mer en känsla av avsmak som speglar sig i hans ansikte och Jonas förstår honom. Frankie är så ful att världens fulaste människa skulle se vacker ut i jämförelse. Förmodligen ÄR Frankie världens fulaste människa. Jonas borde anmäla henne till Guinness rekordbok. Finns det någon sådan kategori förresten, Världens fulaste människa? Det borde det väl finnas ändå. Kan man utse världens vackraste kvinna borde man väl också kunna utse den fulaste. Frankie skulle vinna en sådan fulhetstävling utan vidare ansträngning. Hennes hår skulle inte ens behöva vara grönt, det kanske till och med utgör en förskönande faktor då det tar bort lite fokus från hennes ansikte. Men förskönande kan man egentligen inte tala om i Frankies fall, snarare mindre förfulande. Något pyttelite mindre förfulande. Nej utseendet skulle inte utgöra något problem för Frankie i en sådan tävling, men Jonas betvivlar att hon har någon talang att visa upp för domarna, för en sådan måste man ju ha nuförtiden. Av vad han sett av Frankie hittills består hennes enda talanger i att vara ful, irriterande och att dricka shots. Men kanske är det just sådana talanger som skulle efterfrågas av Världens fulaste kvinna. Han är något på spåren här. Men Jonas som sin manager skulle Frankie kunna komma långt här i världen. De skulle utgöra ett perfekt team under sådana omständigheter. Jonas skulle stå för hjärntrusten och Frankie för fulheten. Ett winning team, för hon är så ful att inte ens hennes egen mamma skulle lyckas med konststycket att se något tecken på skönhet i hennes monstruösa yttre. Hon är så ful att badrumsspegeln förmodligen skulle spricka om Frankie skulle ha den dåliga smaken att vilja se sig själv i spegeln om mornarna. Hon är så ful att...

– Men kom igen, stå inte där och glo!!! SPRING!!!!
Frankie rycker honom i armen och Jonas kommer raskt tillbaka till den bistra verkligheten. Dörrvakten är nere för räkning, men inte för någon längre tid. Flaskan Frankie kastade har bara tillfälligt fått honom ur balans där han kravlar omkring på det smutsiga bargolvet i en sjö av skummande Don Perignon och krossat glas och han ser inte längre rädd ut, inte det minsta. Om han såg rasande ut tidigare är det inget mot hur han ser ut nu. Han ser ut att kunna döda och det är nog precis vad han kommer att göra om Jonas inte kommer därifrån illa kvickt. Hack i häl på Frankie rusar han mot utgången men de stoppas snart av en mur av uppretade människor. Tydligen är det inte populärt på den här baren att mucka med dörrvakter och kasta champagneflaskor omkring sig. De är fast.

2 kommentarer:

  1. En klockren episod! Nu går jag bara omkring och väbnter på en lika klockren (?) fortsättning på Jonas öden och äventyr.

    SvaraRadera
  2. Any day now, anyyyyyyyyyyyyyy day.... // Stina

    SvaraRadera