söndag 4 april 2010

Vår första Boktriangelmiddag





Så hade det äntligen blivit dags för den allra första Boktriangelmiddagen, med temat "Det var vi som var Mulvaneys". Eftersom vår tredje medlem Sandra inte bor i närheten, utan tyvärr på fel sida av Östersjön, fick vi en standin i form av min sämre hälft (tack Sebbe!).

Självklart hade vi efter bästa förmåga försökt att klä oss efter temat och maten som åts var inspirerad av recept från boken. Till huvudrätt blev det därför Marianne Mulvaneys Minestronesoppa med oregano, selleri, tomater, morötter, rödlök, bönor, kikärtor och makaroner och till efterrätt hennes bröd med zucchini och valnötter. Båda dessa rätter åts i boken när Marianne var och hälsade på sin bror Patrick i hans lilla studentlägenhet.

När vi bestämde matsedel för kvällen fanns det faktiskt ganska många recept att välja på, men minestronesoppan var så detaljerat beskriven med alla sina ingredienser att det inte var någon tvekan om vad vi skulle laga. Båda rätterna blev riktigt goda, även om brödet nog snarare påminde om mjuk pepparkaka än egentligt bröd.

Under kvällen diskuterades självklart boken, vad vi gillade med den (typ allt!), vad vi inte gillade med den (kom vi över huvud taget på något?) och eftersom vår tredje medlem inte läst boken kom vi även in på ämnet fantasyböcker som vi gillar (hm, kanske inte så jättemånga). I alla fall var det en mycket trevlig kväll och vi ser redan fram emot nästa bokmiddag som kommer att ha temat religion efter mars månads tema.

Stina, om du har något att tillägga så kan ju du också göra ett inlägg om bokmiddagen, annars så var det allt om vår första bomiddag.

5 kommentarer:

  1. Nee, tyckte att du gjorde en bra sammanfattning av kvällen, så har nog inget att tillägga direkt. Det var en trevlig kväll helt enkelt. Ser redan fram emot nästa bokmiddag.

    SvaraRadera
  2. Vilken jäkla härlig middag ni verkar ha avverkat :) Synd att jag inte kunde vara med. Nästa gång kanske?
    Funderar på att komma till er födelsedag, om det funkar?

    //Sandra

    SvaraRadera
  3. Det hoppas vi på Sandra, du kanske tom har nåt bra indiskt recept vi kan laga? Det skulle vara riktigt skoj om du kom till födelsedagen. Eventuellt ska Sebbe och jag hyra bil då, så får vi se lite annat av ön än Visby. Och sen kanske det skulle kunna vara ett rikigt bra tillfälle att ha den där tio-små-negerpojkar-middagen. Passar ju bra med tanke på boktemat också!

    SvaraRadera
  4. Jag känner igen tröjan Stina, undrar varför :)

    SvaraRadera
  5. Hehe hur kan det komma sig Kalle? Det är ju mitt nya Ikea-fynd :)

    SvaraRadera