onsdag 6 oktober 2010

Månadens tips: Modesty Blaise


Så var det dags för ett månadens tips igen. Denna gång vill jag tipsa om lite lättsam seriemagasinsläsning, närmare bestämt Modesty Blaise. Modesty skapades 1963 av Peter O´Donnell och Jim Holdoway. Jag läste ut ett magasin innehållande Modestys två första äventyr (Mordligan och Den försvunne vetenskapsmannen, ursprungligen publicerade 1963 och1964) för en tid sedan.

Som ni säkert vet är Modesty en före detta gangsterdrottning som numera valt den smala vägen. Tillsammans med sin gamle medhjälpare Willie Garwin bekämpar hon brott av olika slag, inte för att hon måste men för spänningens skull.

Något ni kanske inte visste är att Modesty fått träna under en äkta guru, den 150-åriga gurun Sivaji som lärde henne yoga och självkontroll. Känner ni för att följa i Modestys fotspår ska ni veta att Stina-san alltid står till tjänst att vägleda er i den ädla konsten krigs qui-qong.

Känner ni för lite serious girlpower rekommenderar jag starkt valfri episod av Modesty Blaise.

Stina

1 kommentar:

  1. Ser fram emot lite krigs qui-gong då.... Men Modesty själv får nog vänta tills jag hunnit läsa en del annat. Kanske nästa år..//Sofia

    SvaraRadera