Jag har äntligen tagit mig i
kragen och klarat av Stinas Frosseri-tema från juli förra året, där vi skulle
välja valfri kokbok av en kvinnlig författare och laga ett valfritt recept. Eftersom
jag är en lat människa utgick jag från en kokbok jag redan hade hemma och då
urvalet var något begränsat blev det Sheila Lukins ”USA-kokboken” som fick den
äran. Jag har haft kokboken hemma i säkert tio år, ett fynd från bokrean, men
ska ärligt erkänna att jag faktiskt aldrig lagat något från den. Man kan kanske
tycka att det därför var på tiden. Dessutom vad är mer passande på ett
frosserit-ema än amerikansk matkultur?
Hela det komplicerade receptet ;-) |
Eftersom jag är en konstaterat
lat människa och kombinerade frosseri-temat med en av mina personliga
favoriter, lättjan, valde jag en rätt från hennes frukost-avdelning, nämligen
stekt potatis. Ni hör att ambitionsnivån är hög va, he he.
Snyggt upplagda ingredienser :) |
Först skulle potatisen
ugnsbakas en timme och under tiden tärnade jag lök och paprika och stekte dem i
ca 10 minuter. Därefter tillsattes den ugnsbakade potatisen, vilken även den
tärnats. Sedan stektes det hela 10 minuter till och därefter saltade och
pepprade jag. Klart!
Eftersom författarinnan
rekommenderade att det hela serverades
tillsammans med stekt ägg stekte jag även ett ägg till. Vad gör man inte för
konsten?!
Ta da - stekt potatis med stekt ägg |
Nu var ju som sagt även
lättja inbakat i frosseri-bilden, vilket innebar att jag inte orkat sminka mig
eller ens klä mig vettigt varmed min kära make får ställa upp på porträttbild.
Lägg märke till Aaron i bild som bjuder till och illustrerar lättjan.
Man och son impade över mina kokkunskaper! |
//Sofia
Verkligen oerhört avancerat Sofia, men kreativt med dödssyndskombo, en eloge för det. Och avancerat eller inte, gott ser det ut i varje fall. // stina
SvaraRadera