onsdag 2 mars 2011

En möjlig framtid av Alice Hoffman

Förra året läste jag Hoffmans roman om tre generationer Owens-kvinnor. Främst eftersom jag älskar filmen "Magiska systrar" med Nicole Kidman och Sandra Bullock i huvudrollerna som baserats på hennes bok. Jag blev inte särskilt imponerad när det visade sig att filmen var så mycket bättre och att boken inte alls hade samma charm.

Däremot var den helt ok slappläsning och därför lånade jag vid förra biblioteksbesöket hennes roman "En möjlig framtid". Vad den handlar om. Tre generationers Sparrowkvinnor..... Ja, det mesta är sig likt från förra boken, med tre generationers egensinniga kvinnor som flyr varandras sällskap, återförenas eftersom omständigheterna kräver det och så småningom börjar lära sig att uppskatta varandra sällskap. Och javisst ja, självklart är det magi med i bilden också. I denna roman kommer magin in i kvinnornas liv när de fyller 13 år och varje kvinna har sin speciella magi, som kan vara allt ifrån att kunna springa riktigt snabbt eller att hålla andan under vatten till att drömma andra människors drömmar, alltid känna igen en lögn eller kunna se på människor hur de kommer att dö.

Och boken innehåller samma smågulliga puttenuttighet som den förra vilket gör den till en helt ok mellanbok att klämma om man känner för att läsa något som kräver minsta möjliga ansträngning. Däremot lämnar den inget bestående intryck och det är tveksamt om jag kommer att läsa någon mer roman av Alice Hoffman.

1 kommentar:

  1. Tror det var ungefär vad jag tyckte om boken Magiska systrar när jag läste den för flera år sedan, filmen är SÅ mycket bättre. // Stina

    SvaraRadera