Aladåb är en kall maträtt där kött,
fisk eller grönsaker serveras i gelé. Vill ni se några exempel bjuder tidningen
Amelia på en härlig bildkavalkad. Dock verkar inte mat serverad i gelé vara
något som Ameliaredaktionen går igång på, men vad vet de?
Vad jag vet är att man inte ostraffat sätter sig upp mot de högre
makterna. Är det alladåber de vill ha är det alladåber de ska få.
Jag har valt att göra en
efterrättsvariant istället för den klassiska köttfyllda varianten. Vill man
inte använda gelatin kan det bytas ut mot Gelésocker Multi enligt säker källa i
Allas. Tänk då på att sockret måste kokas upp med vätskan för att det ska
fungera.
Inspiration till min aladåb har
hämtats från Må Bra:s frukt och bär i gelé. Som ni kan se är dock min kreation
snäppet bättre.
Bild har hämtats från Må Bra, tryck på bild för att komma till receptet |
Stina
Ehhhhh, yumi verkligen. Vilken tur Kalle hade där - hur kan man inte gilla frukt och gele?!......... Din var lätt snyggare än originalet (och efter att ha sett Amelias bilder känns det som att Kalle hade tur, det var inte gele och oidentifierbara köttrester i alla fall....) //Sofia
SvaraRadera